Sibiu – un oraş mereu fermecător

Sibiu face parte din categoria locurilor în care e suficient să mergi doar o dată, pentru ca apoi să-ţi doreşti să revii aici mereu. Sibiu este fermecător, indiferent de anotimp, este diferit, este plin de viaţă şi de oameni calzi. In Sibiu te poţi simţi ca acasă, chiar dacă eşti doar un turist. Fie că vii aici atras de cultură, arhitectură sau gastronomie, Sibiu te va surprinde întotdeauna.

1x1.trans - Sibiu - un oraş mereu fermecător

De fiecare dată când plănuiesc o excursie în inima ţării, fac o oprire şi în Sibiu. Evident, centrul vechi al oraşului Sibiu este magnetul care atrage anual un număr extrem de mare de turişti români, dar şi străini. Din anul 2007, când Sibiu a fost Capitala Europeană a Culturii, centrul vechi a fost restaurat. De atunci, acest oraş înfloreşte şi se reinventează cu fiecare an care trece.

1x1.trans - Sibiu - un oraş mereu fermecător

Zidurile cetăţii Sibiu

Care sunt locurile mele preferate din Sibiu? Mereu încep cu o plimbare pe lânga zidurile de cărămida roşie care se întind de-a lungul B-dului Coposu. Aceste ziduri cu rol de apărare  datează din secolul al XIV-lea, au fost consolidate în secolul al XVII-lea şi apoi recondiţionate în 2007. Cetatea Hermannstadt (denumirea nemţească a oraşului) era încercuită pe toate laturile sale de fortificaţii alcătuite din ziduri şi turnuri de apărare, iar multe dintre ele sunt destul de bine conservate şi în prezent (vezi Turnul Dulgherilor, Turnul Olarilor).

1x1.trans - Sibiu - un oraş mereu fermecător

Piaţa Mare

Urmeaza apoi o oprire în Piaţa Mare. Aceasta datează tot din secolul al XIV-lea şi a fost folosită de-a lungul timpului pentru desfăşurarea adunărilor cetățenești, a târgurilor și chiar și a execuțiilor. Declarată monument arhitectural UNESCO, aceasta găzduiește câteva dintre clădirile reprezentative din oraş: Muzeul Brukenthal, Turnul Sfatului, Casa Moringer (Casa albastră) şi Biserica Romano-Catolică Sfânta Treime.

1x1.trans - Sibiu - un oraş mereu fermecător

Catedrala Evanghelică Sfânta Maria

După o scurtă oprire şi în Piaţa Mică, ajung mereu la clădirea mea preferată din Sibiu: Catedrala Evanghelică Sfânta Maria. Această clădire din Piaţa Huet este una dintre cele mai impresionante clădiri din Transilvania. Datorită turnului său pe 7 nivele, înalt de 73.34 metri, catedrala este considerată cea mai înaltă construcţie medievală din România. Sunt destul de multe scări de urcat până în vârful turnului, dar crede-mă că merită efortul – panorama oraşului este pur şi simplu spectaculoasă de acolo! Tot aici vei vedea şi cea mai mare orgă din sud-estul Europei, realizată în stil baroc. Interiolul catedralei este elegant şi sobru. Acordă câteva minute pentru a observa superbul tavan sculptat şi cristelniţa cu inscripţii gotice.

1x1.trans - Sibiu - un oraş mereu fermecător 1x1.trans - Sibiu - un oraş mereu fermecător

Podul Minciunilor

O vizită în Sibiu nu trebuie să se încheie fără o oprire la Podul Minciunilor. Acest simbol al oraşului este cel mai vechi pod din fontă de pe teritoriul actual al ţării noastre. A fost construit în anul 1859 deasupra străzii Ocnei şi face legătura dintre Piața Mică și Piața Huet. Numele podului nu a fost ales întâmplător, căci sunt multe legende legate de acest loc. Una dintre legende spune că negustorii mincinoşi, care îi păcăleau pe cumpărători, erau aruncaţi de pe pod. O altă legendă spune că tinerii îşi dădeau întâlnire în acest loc, iar podul era martorul lacrimilor domnişoarelor care erau lăsate să îşi astepte în zadar jumătăţile.

1x1.trans - Sibiu - un oraş mereu fermecător

Desigur, Sibiu nu este reprezentat doar de aceste locuri. În Sibiu nu trebuie să ai întotdeauna un traseu bine definit, uneori e bine să te pierzi pur şi simplu pe străzile sale cochete 🙂 . Până la urmă, unele dintre cele mai frumoase experienţe sunt cele neaşteptate.

1x1.trans - Sibiu - un oraş mereu fermecător 1x1.trans - Sibiu - un oraş mereu fermecător 1x1.trans - Sibiu - un oraş mereu fermecător 1x1.trans - Sibiu - un oraş mereu fermecător 1x1.trans - Sibiu - un oraş mereu fermecător 1x1.trans - Sibiu - un oraş mereu fermecător 1x1.trans - Sibiu - un oraş mereu fermecător

5.00 avg. rating (97% score) - 1 vote

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.