Sibiu face parte din categoria locurilor în care e suficient să mergi doar o dată, pentru ca apoi să-ţi doreşti să revii aici mereu. Sibiu este fermecător, indiferent de anotimp, este diferit, este plin de viaţă şi de oameni calzi.…
1480 de trepte până la Cetatea Poenari
Cetatea Poenari este cu siguranţă una dintre cele mai cunoscute cetăţi din ţara noastră, poate şi pentru că este amplasată la marginea celui mai frumos drum din România: Transfăgărăşan. Luându-mă după aglomeraţia permanentă de la baza culmii care adăposteşte Cetatea Poenari, aş…
Vârful Negoiu – o drumeţie de neuitat în Făgăraş
Multă vreme s-a crezut despre Negoiu că este cel mai înalt vârf din România. Ulterior, s-a dovedit că acesta ocupă “doar” locul doi în topul celor mai înalte culmi din ţara noastră. Decizia ca în ultimul sfârşit de săptămână al acestei veri să ajungem…
Brukenthal – palatul de la poalele Făgăraşului
Domeniul Brukenthal, un mic paradis situat între râul Olt şi Munţii Făgăraş, poate fi o alegere perfectă pentru a petrece câteva ore relaxante în zona Sibiului. Baronul Samuel von Brukenthal a construit în oraşul Avrig, la sfârşitul secolului al XVIII-lea, o superbă moşie în…
Valea lui Stan – un circuit plin de adrenalină
Valea lui Stan a reprezentat pentru mine cel mai dorit traseu din ultimii ani. Când îţi planifici o călătorie aici, trebuie să ţii cont în primul rând de vreme: este recomandat să mergi într-o perioadă secetoasă, pentru ca apa să aibă…
Corbii de Piatră – biserica rupestră şi căsuţa din poveşti
Un micuţ sat din judeţul Argeş adăposteşte una dintre cele mai vechi biserici rupestre din ţara noastră: Corbii de Piatră. Explicaţia numelui mănăstirii mi s-a parut a fi destul de interesantă: denumirea “Corbii de Piatră” ar putea să vină de…
O noapte de mai la Cabana Mălăieşti
Cabana Mălăieşti poate fi numită nestemata Munţilor Bucegi şi oricât de populare ar fi alte zone ale masivului, te asigur că adevărata lor frumuseţe aici îşi are izvoarele. Acum câţiva ani văzusem o poză a cabanei şi mi-am spus că…
Măcin – muntele extraterestru de la malul mării
Dobrogea poate fi numită o zonă a superlativelor pentru că la doi paşi de cel mai tânăr pământ al Europei – Delta Dunării, se află şi unii dintre cei mai vechi munţi ai continentului nostru – Munţii Măcin. Tocmai din…
Ce trebuie să conţină rucsacul de munte?
Indiferent de tipul şi durata traseului ales, din rucsacul tău nu ar trebui să lipsească anumite obiecte. Înainte de orice călătorie am obiceiul să fac o listă cu tot ce trebuie să pun în bagaj, nu pentru ca aş fi…