Cetatea Poenari este cu siguranţă una dintre cele mai cunoscute cetăţi din ţara noastră, poate şi pentru că este amplasată la marginea celui mai frumos drum din România: Transfăgărăşan. Luându-mă după aglomeraţia permanentă de la baza culmii care adăposteşte Cetatea Poenari, aş…
Brukenthal – palatul de la poalele Făgăraşului
Domeniul Brukenthal, un mic paradis situat între râul Olt şi Munţii Făgăraş, poate fi o alegere perfectă pentru a petrece câteva ore relaxante în zona Sibiului. Baronul Samuel von Brukenthal a construit în oraşul Avrig, la sfârşitul secolului al XVIII-lea, o superbă moşie în…
Castele şi cetăţi din Transilvania
Transilvania a devenit în ultimii ani cea mai populară destinaţie turistică a României. În cel mai recent clasament, Lonely Planet a plasat Transilvania pe locul 1 în topul regiunilor care trebuie vizitate anul acesta. De ce au pus ei Transilvania…
Castelul Corvinilor din Hunedoara
Ţi-ai imaginat vreodată cum ar arăta în realitate castelele din povești? Când am vizitat pentru prima dată Castelul Corvinilor din Hunedoara am fost cucerită pe loc de înfăţișarea sa feerică și am simţit de la început că vizita avea să…
Slimnic – o cetate încă locuită
Impunătoarea Cetate Slimnic domină de pe dealul Burgbasch localitatea cu același nume și nu ai cum să nu o observi în drumul tău către Mediaș, venind de la Sibiu pe DN14.
Cetatea Câlnic – o surpriză plăcută
Cetatea Câlnic este un micuţ edificiu, aflat în sudul judeţului Alba, declarat monument UNESCO şi care a reuşit să mă surprindă într-un mod extrem de plăcut. Îţi povestesc imediat şi de ce :-).
Cetatea Rupea – înainte de furtună
Auzisem că din iunie 2013, după vreo 3 ani de renovări, Cetatea Rupea din judeţul Braşov, îşi deschisese din nou porţile.
Cetatea Făgăraș – cetatea care nu a fost cucerită niciodată!
Vizitată de peste 40 000 de turiști anual, inclusă în topurile celor mai frumoase cetăți din lume, Cetatea Făgăraș este o comoară a Transilvaniei cu care trebuie să ne mândrim!