Cotswolds – cea mai pitoreasca regiune din Anglia

Cotswolds este probabil cea mai pitorească zonă rurală din Anglia și una dintre cele mai mai frumoase regiuni din Regatul Unit al Marii Britanii. Am avut plăcerea să o vizitez de 5 ori și deja îmi planific următoarea vizită.

1x1.trans - Cotswolds - cea mai pitoreasca regiune din Anglia

Dacă vrei să legi un city break la Londra cu o excursie de o zi în regiunea Cotswolds, cel mai bine ar fi să închiriezi o mașină. Există și varianta unei excursii organizate, dar aceasta va avea un itinerariu fix. Dacă ai mai multe zile la dispoziție, ai putea chiar să incluzi în itinerariul tău și Oxford sau Bath.

1x1.trans - Cotswolds - cea mai pitoreasca regiune din Anglia

Zona Cotswolds este plină de sate parcă desprinse din romane vechi englezești. Acolo timpul a stat în loc, iar totul e împietrit… la propriu! 🙂 O să-ți vorbesc în continuare despre cele mai interesante locuri pe care le-am vizitat în regiunea Cotswolds.

1x1.trans - Cotswolds - cea mai pitoreasca regiune din Anglia

Castle Combe

Castle Combe nu a fost prima localitate din Cotswolds pe care am vizitat-o, dar cred că este cea care mi-a plăcut cel mai mult. Poate datorită vremii superbe de care am avut parte când am fost acolo? Sau poate datorită zecilor de trandafiri care mă ademeneau cu mirosul lor în plină vară britanică.

1x1.trans - Cotswolds - cea mai pitoreasca regiune din Anglia

În Castle Combe nu s-a schimbat mai nimic în ultimii 400 de ani, din 1617 nemaifiind construită nicio clădire nouă. Poate de aceea mi s-a părut că acest sat are un aer un pic mai sofisticat decât Bibury, cealaltă localitate vedetă din Cotswolds. Acest lucru nu înseamnă că Bibury nu pare o localitate desprinsă din povești, dar Castle Combe mi s-a părut cumva mai romantic și cu o varietate mai mare de peisaje.

1x1.trans - Cotswolds - cea mai pitoreasca regiune din Anglia

În momentul în care ajungi în Castle Combe primul obiectiv turistic pe care îl vei întalni este Church of St Mary, aflată în spatele monumentului The Market Cross. După aceea, mergând pe West Street vei ajunge la capodopera arhitecturală a localității: Manor House. Acesta este un hotel de lux, cu un restaurant deținător al unei stele Michelin. Grădinile hotelului sunt superbe, iar primăvara sau vara probabil este cel mai bun moment pentru a le vizita.

1x1.trans - Cotswolds - cea mai pitoreasca regiune din Anglia

 

După ce te întorci de la Manor House trebuie neapărat să faci o oprire la magazinul cu înghețată din The Market Cross. Înghețata de acolo este făcută la o fermă din apropiere (Marshfield Farm) și este una dintre cele mai fine din Anglia! Te invit apoi să te îndrepți către unul dintre punctele de atracție ale localității: podul peste râul Bybrook. Parcă te aștepți oricând să treacă un hobit pe acolo… Sau măcar o caleașca cu duci și ducese. 🙂 Acesta se prea poate să fie cel mai frumos loc din toata zona Cotswolds.

1x1.trans - Cotswolds - cea mai pitoreasca regiune din Anglia

 

Bibury

În Bibury se află celebrul șir de case Arlington Row. Acesta este cel mai fotografiat loc din Bibury. Englezii se mândresc atât de tare cu Arlington Row încât au inclus un desen al caselor pe coperta interioară a pașapoartelor britanice. Casele de acolo sunt destul de vechi, datând din anul 1380.

1x1.trans - Cotswolds - cea mai pitoreasca regiune din Anglia

În afară de Arlington Row, în Bibury ar mai fi de vizitat și Church of St Mary. Pe terenul unde se află această biserică se pare că a existat un lăcaș sfânt încă din secolul al 8-lea, de origine Saxonă.1x1.trans - Cotswolds - cea mai pitoreasca regiune din Anglia

Întotdeauna m-am întrebat de ce nu se găsește o varietate mai mare de preparate din pește în restaurantele din Anglia. Sincer, chiar mi s-a cam luat de clasicul fish and chips. Nu pot să îți zic cât de fericită am fost când am văzut că există o păstrăvărie de unde poți să-ți cumperi pește gătit chiar acolo. Păstrăvăria este și foarte veche, datând de la începutul anilor 1900. Dacă vrei totuși să iei masa la un pub din localitate îți recomand The Catherine Wheel. Acolo am mâncat un păstrăv extraordinar de bun, la care visez și acum!

1x1.trans - Cotswolds - cea mai pitoreasca regiune din Anglia

Să nu te gândești că zona nu este frecventată de turiști. Ba din potrivă! Chiar nu știu cum rezistă locuitorii cu atâția vizitatori mișunând pe lângă casele lor în fiecare zi. Străzile mici și înguste ale satelor se aglomerează de la primele ore ale dimineții și devin neîncăpătoare pentru numeroasele autocare, mașini și turiști, dornici să obțină cele mai instagramabile poze!

1x1.trans - Cotswolds - cea mai pitoreasca regiune din Anglia

Bourton-on-the-Water

Deși nu am petrecut foarte mult timp în Bourton-on-the-Water, pot să îți recomand cu căldură principala atracție a localității: The Model Village. Aici poți vedea o replică în miniatura a satului Bourton-on-the-Water.

1x1.trans - Cotswolds - cea mai pitoreasca regiune din Anglia 1x1.trans - Cotswolds - cea mai pitoreasca regiune din Anglia

Broadway Tower

Aveam de ceva timp în minte fotografia perfectă pentru Broadway Tower. Pentru aceasta, aveam nevoie de vreo 10 baloane mari, umplute cu heliu. Ne-am oprit pe drum într-un orașel de unde am cumpărat baloanele, fericire maximă că am găsit baloane roșii, exact cum îmi doream.

1x1.trans - Cotswolds - cea mai pitoreasca regiune din Anglia

Mai are rost să zic că în cele din urmă s-a ales praful de ideea mea? Ajungem la Broadway Tower și lasăm mașina în parcarea “amenajată” de acolo. Mai întâi deschid portbagajul mașinii. Apoi îi dau baloanele soțului, ca să îmi caut ceva în geantă. Nu a durat mai mult de 5 secunde până când am observat cum în mâna lui se afla doar greutatea de care erau legate baloanele, în timp ce acestea zburdau vesele spre cer… Simțeam cum se formează o lacrimă în colțul ochiului drept, era deja a doua oară când mi se întampla așa ceva… :-)))

1x1.trans - Cotswolds - cea mai pitoreasca regiune din Anglia

În fine, câteva detalii despre Turnul Broadway: are 20 de metri înălțime și este al doilea cel mai înalt punct din Cotswolds. Broadway Tower se află pe Beacon Hill, aflându-se la 312 metri deasupra nivelului mării. Broadway Tower a fost construit pentru Earl of Coventry în 1798 de renumitul arhitect James Wyatt. Foarte aproape de turn se află și un parc, unde poți observa cu ușurință căprioare mișunând pe acolo, în orice anotimp.

Stow-on-the-Wold

Stow-on-the-Wold este o altă localitate încântătoare din Cotswolds, cu o populație de aproximativ de 2000 de persoane. Este printre cele mai vizitate localități din zonă, din câte am înțeles și pentru magazinele cu antichități de aici.

1x1.trans - Cotswolds - cea mai pitoreasca regiune din Anglia

Motivul pentru care am dorit să ajung aici este însă St. Eduard’s Church. Această biserică este renumită pentru ușa sa încastrată în copaci. Nu mai văzusem așa ceva până acum, poate doar în filme. De fapt, se crede că ușa bisericii St. Edward’s l-a inspirat pe Tolkien să creeze The Doors of Durin (Lord of the Rings):

1x1.trans - Cotswolds - cea mai pitoreasca regiune din Anglia

Alte puncte de atracție din Cotswolds

Cu siguranță mă voi întoarce în Cotswolds. Ca să fiu sinceră și pentru a reveni în localitățile despre care am vorbit mai sus, dar și pentru alte locuri interesante din zonă. Printre acestea se numără: Gloucester, unde există o catedrală excepțională, Highgrove Gardens, Sudeley Castle sau Blenheim Palace. O să revin cu impresii de îndată ce ajung și pe acolo. 🙂

1x1.trans - Cotswolds - cea mai pitoreasca regiune din Anglia 1x1.trans - Cotswolds - cea mai pitoreasca regiune din Anglia 1x1.trans - Cotswolds - cea mai pitoreasca regiune din Anglia 1x1.trans - Cotswolds - cea mai pitoreasca regiune din Anglia 1x1.trans - Cotswolds - cea mai pitoreasca regiune din Anglia 1x1.trans - Cotswolds - cea mai pitoreasca regiune din Anglia

 

5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.