Călătoriile Ioanei în… Marea Britanie

A trecut ceva timp de când nu am mai scris un articol. Ultima perioadă a fost destul de aglomerată pentru mine: job nou, casă nouă, oraș nou… și o țară nouă. Călătoriile Ioanei se mută pentru moment în Marea Britanie 😊 .

1x1.trans - Călătoriile Ioanei în... Marea Britanie

Da, România îmi lipsește mult, mult de tot! Dar asta nu inseamnă că nu promovez destinațiile turistice din România ori de câte ori am ocazia. Poate voi lansa în sfârșit acea variantă în limba engleză a site-ului, la care ma tot gândesc de ceva timp.. Cine știe?

Cum e viața în Marea Britanie? Surprinzător de plăcută până acum! Sper că nu sunt doar în “the honeymoon phase”, când totul mi se pare roz. 😊 Au trecut totuși 6 luni! Într-adevar, birocrația din România începe să pară o mică glumă pe lângă cea de aici. Dar în timp totul se rezolvă, așa că trebuie doar să fii plin de rabdare și să ai și un pic de noroc. De când am pășit pe tărâm britanic parcă am devenit mai calmă, mai întelegătoare, mai disciplinată și chiar și mai politicoasă 😀 . Despre vreme ce să zic? Încă sunt în perioada de acomodare, dar oricum e mai bine decât mă așteptam. În unele zile m-am lovit de toate cele patru anotimpuri, așa că aici parcă ajungi să apreciezi mai mult momentele însorite.

1x1.trans - Călătoriile Ioanei în... Marea Britanie

Locuiesc în Cambridge, adică un orașel de peste 100 000 de locuitori, iar de când m-am mutat Marea Britanie mă simt în continuare ca un turist. Cambridge este renumit pentru universitățile sale de prestigiu, iar în ultimii ani a devenit și un important centru economic, tot mai multe companii alegând să își construiască/mute sediile aici. În fiecare dimineață și după-amiază aleg să merg pe jos cam jumătate din drumul spre și dinspre serviciu pentru că straduțele înguste, cu clădiri vechi de sute de ani, chiar crează dependență. 😊  Parcă aș păși în fiecare zi într-un platou de filmare, așa mă simt! Plus că dimineața, mirosul de ciuperci de la English breakfast combinat cu cel de cafea proaspată, pe care îl simt de fiecare dată când trec pe lângă un pub, este pur și simplu încântător.

1x1.trans - Călătoriile Ioanei în... Marea Britanie

Dacă vei alege vreodată să vizitezi orașul Cambridge te asigur că nu te vei plictisi deloc 3 zile aici: colegii, catedrale, mall-uri, plimbări cu barca, parcuri, pub-uri – toate acestea te vor ține extrem de ocupat. Proximitatea de Londra face din Cambridge un oraș plin de turiști în orice sezon. Călătoria cu trenul din Cambridge până în capitală durează doar 45 de minute. Mie mi se pare scenariul ideal: locuiesc într-un oraș micuț, dar căruia nu îi lipsește aprope nimic, iar în weekend dacă mi se face dor de agitația marelui oraș, în mai puțin de o oră ajung într-una dintre cele mai aglomerate capitale din lume.  Ce mi-aș putea dori mai mult? Un singur lucru îmi vine în minte: muntele ☹.

1x1.trans - Călătoriile Ioanei în... Marea Britanie

Însă când ai o astfel de pasiune, faci tot posibilul să îți hrănești cumva și setea de aventură 😊 . Dacă inițial am crezut că Marea Britanie nu imi va putea oferi astfel de experiențe, acum deja nu știu dacă voi avea timp să vizitez tot ce mi-am propus. M-am documentat bine, am cumpărat cărți și hărți, iar momentan îmi doresc foarte mult să ajung în: Scoția – Grampian Mountains, căci Ţara Galilor – Snowdonia și Peak District au fost deja bifate. Promit să revin cu detalii în articole viitoare 😊 .

1x1.trans - Călătoriile Ioanei în... Marea Britanie

5.00 avg. rating (97% score) - 1 vote

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.