Ce poţi să vizitezi în 24 de ore la Paris?

Paris este unul dintre orașele mele preferate. După ce l-am vizitat de nenumărate ori, am ajuns chiar să îmi imaginez cum ar fi să locuiesc acolo. Nu știu dacă se va materializa vreodată acest vis, dar cu siguranţă plănuiesc să mai ajung la Paris. Măcar în vizită! 🙂

1x1.trans - Ce poţi să vizitezi în 24 de ore la Paris?

Sunt extrem de multe articole pe net despre Paris, despre ce poţi să vizitezi acolo într-un weekend sau o săptămână. Dar m-am gândit să vin cu niște recomandări în cazul în care petreci super puţin timp în capitala Franţei. Așa că dacă ai nevoie să faci o escală la Paris, sau mergi acolo pentru o ședinţă și ai câteva seri libere, poate propunerile mele îţi vor fi de ajutor. Deplasându-te cu metroul ai câștiga niște timp preţios, dar eu de obicei parcurg acest traseu pe jos. Cred ca astfel poți lua cu adevărat pulsul unui oraș.

1x1.trans - Ce poţi să vizitezi în 24 de ore la Paris?

Le Jardin du Luxembourg

 

Ai putea să începi traseul cu Le Jardin du Luxembourg. Acest parc este un domeniu privat deschis publicului larg. Gradină este imensă, având nu mai puţin de 25 de hectare și găzduiește și Palatul Luxembourg. Grădina cuprinde peste 200 de statui, sculpturi, plante, arbori și un bazin cu apă. Mie mi se pare un loc unde chiar te poţi relaxa. Plus că dacă reușești să ajungi acolo dimineaţa, poate fi locul perfect pentru a servi micul dejun:

1x1.trans - Ce poţi să vizitezi în 24 de ore la Paris?

Île de la Cité

 

De foarte multe ori când am fost la Paris am început vizita cu Île de la Cité. Dacă te uiţi un pic la hartă, vei observa că aceasta se află chiar în inima orașului. Din păcate, Notre Dame va fi închis pentru aproximativ 5-6 ani ca urmare a teribilului incendiu din aprilie 2019. Însă pe Île de la Cité se află un alt lăcaș de cult, la fel de spectaculos: Sainte Chapelle. Aceasta este o biserică micuţă, dar cu cele mai frumoase vitralii pe care le-am văzut vreodată:

1x1.trans - Ce poţi să vizitezi în 24 de ore la Paris?

În drum spre următorul obiectiv ai putea să te oprești un pic în faţa impozantei clădiri a primăriei, Hôtel de Ville. Un alt loc interesant din apropierea Île de la Cité este Pont des Arts, un pod care oferă o perspectivă minunată asupra zonei. Acesta face legătura dintre malul stâng al Senei și cel drept. La un capăt al podului se află spectaculoasa clădire a Institutului Francez, iar la celălalt capăt se află următorul obiectiv de pe listă: Muzeul Louvre.

Muzeul Louvre

 

Ținând cont de timpul limitat pe care îl ai la dispoziție, nu cred că se pune problema unei vizite a muzeului. Dar măcar niște poze cu piramidele din curtea interioară a muzeului, ai putea să faci. Recunosc, mie îmi place mai mult acest loc după lăsarea serii. Parcă totul pare învăluit într-un aer magic atunci când piramidele sunt luminate.

1x1.trans - Ce poţi să vizitezi în 24 de ore la Paris?

De la Muzeul Louvre urmează o plimbare prin frumoasa Gradină Tuileries (Jardin des Tuileries). La capătul grădinii se află Place de la Concorde, una dintre cele mai mari pieţe din Paris. De aici ai 2 opţiuni, în functie de timpul pe care îl ai la dispoziţie și eventuale preferinţe personale.

Arcul de Triumf sau Les Invalides?

 

Prima variantă ar fi să pornești pe celebrul bulevard Champs-Elysées, cu condiţia să nu te lași distras de zecile de magazine celebre de aici și să mergi până la Arcul de Triumf. A doua variantă ar fi să traversezi Sena pe unul dintre cele mai frumoase poduri din lume: Pont Alexandre III.

1x1.trans - Ce poţi să vizitezi în 24 de ore la Paris?

Nu cred ca a fost vreo vizită în Paris în care să nu fi trecut pe aici. Podul Alexandru III mi se pare la fel de spectaculos de fiecare dată, iar amplasarea acestuia este una perfectă. La capătul dinspre malul stâng se poate zări impresionantul ansamblu al Hotelului Invalizilor. Acesta este locul unde se află mormântul lui Napoleon. De pe Podul Alexandru III, se poate vedea chiar și Turnul Eiffel. Ceea ce este perfect, căci exact acolo se termină traseul pe care ți-l propun.

1x1.trans - Ce poţi să vizitezi în 24 de ore la Paris?

Turnul Eiffel

 

Turnul Eiffel este probabil cel mai celebru obiectiv turistic din Paris. Fie că ajungi aici de la Domul Invalizilor sau dinspre Arcul de Triumf, o să fie un loc minunat pentru a încheia itinerariul parizian. Probabil că în cazul unei șederi scurte, nu vei avea timp să urci până în varful turnului, dar nu-i nimic! Poţi merge până la Esplanada Trocadéro, care este un punct de belvedere excelent. 

1x1.trans - Ce poţi să vizitezi în 24 de ore la Paris?

Montmartre

 

Nu vreau să închei articolul fără să menţionez ceva despre Monmartre. Dacă vrei să înlocuiești unul dintre obiectivele pe care ţi le-am propus mai sus cu altceva, atunci îţi recomand Montmartre. Acest cartier cochet se află un pic mai departe de traseul despre care am vorbit înainte, așa că îţi recomand să iei metroul și să te oprești la una dintre staţiile aflate în apropiere de Sacré-Cœur. Această biserică este amplasată pe o colină, un loc numai bun de admirat de sus capitala Franţei.

1x1.trans - Ce poţi să vizitezi în 24 de ore la Paris?

După aceea poţi să faci o oprire la Place du Tertre, un loc extrem de pitoresc, unde se află o mulţime de artiști stradali, precum și câteva restaurante. Nu o să uit niciodată acea seară caldă de septembrie când luam cina la una dintre terasele din Place du Tertre, iar dintr-un local aflat la câţiva metri, cineva a început să cânte melodia lui Charles Aznavour, “La Bohème”. Cred că acela a fost momentul în care m-am îndrăgostit iremediabil de Paris. Sunt puţine locuri care mă marcheaza atât de puternic, iar în acele clipe am simţit emoţia în starea ei cea mai pură. Pentru astfel de momente, îmi doresc să revin oricând la Paris. 🙂

1x1.trans - Ce poţi să vizitezi în 24 de ore la Paris?

 

5.00 avg. rating (98% score) - 2 votes

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.